Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Επίσκεψη της Αστυνομιας στην κινητοποίηση μας

Μετά από τις καταγγελίες του Προέδρου της ΕΥΑΘ στα Μέσα ενημέρωσης για παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης , «περί καταστροφών και φθορών» στα γραφεία της ΕΥΑΘ όπου οι εργαζόμενοι περιφρουρούν την απεργία τους, μας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Αστυνομίας. Επιθεώρησε ΟΛΟ το κτήριο της ΕΥΑΘ και αφού μίλησε με εργαζόμενους στο χώρο, τα βρήκαν όλα «όπως πρέπει».Η κινδυνολογία της Διοίκησης έπεσε στο κενό.
Οι εργαζόμενοι αποδεικνύουμε εμπράκτως, ότι σεβόμαστε και το χώρο εργασίας μας, και τους συναδέλφους μας, και την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας, τα τηλέφωνα της ΕΥΑΘ για τις βλάβες λειτουργούν κανονικά, παρόλες τις ανακοινώσεις περί του αντιθέτου από την Διοίκηση, μα το κυριότερο ,
σεβόμαστε τους Συμπολίτες μας.
Η συμπαράσταση και η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική. Οφείλουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους αυτούς που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας δείχνουν την συμπάθεια τους. Όπως επίσης οφείλουμε να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας, στα δεκάδες ψηφίσματα χιλιάδων εργαζομένων, που έρχονται αδιαλείπτως από Σωματεία της πόλης μας, και όχι μόνο, το κουράγιο που μας δίνουν είναι καταλυτικό για τη συνέχιση του αγώνα μας.
Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν από πρώτο χέρι, τι θα πει να πλημμυρίζει το μαγαζί τους ή το σπίτι τους και ο τεχνίτης της ΕΥΑΘ να είναι εκεί για να προσφέρει, όπως επίσης καταλαβαίνει πολύ καλά, ότι η- ομολογουμένως αρκετές φορές- καθυστερημένη παρέμβαση μας, δεν οφείλεται σε μας, αλλά στις επιλογές της Διοίκησης να μην κάνει προσλήψεις, προκειμένου να στραγγαλίσει τα έξοδα και να φανεί ότι είναι ικανή. Ότι και αν λέει η Διοίκηση τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους:
Στις περιοχές Συκεών-Ρετζικίου-Άνω Πόλης-Πολίχνης-Μετεώρων-Ευκαρπίας αντιστοιχούν 4 εργάτες , και 2 τεχνίτες υδραυλικοί εκ των οποίων ο ένας εκτελεί και χρέη εργοδηγού! Έξι άτομα για μια τεράστια περιοχή ευθύνης! Και την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ διατυμπανίζει ότι οι εργαζόμενοι δεν προσφέρουν στην ΕΥΑΘ…τα συμπεράσματα δικά σας.
Γι’αυτό φωνάζουμε, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! Ζητάμε άμεσα προσωπικό για το καλό της ΕΥΑΘ και το καλό της πόλης μας, πρωταγωνίστρια στους δείκτες ανεργίας. Η Διοίκηση της ΕΥΑΘ επιμένει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «γενιάς των 700ευρώ» τη στιγμή που όλοι καταδικάζουν την πολιτική αυτή.
Φτάνει πια η λασπολογία, το να έχεις ένα αξιοπρεπή μισθό δεν είναι πρόκληση,
πρόκληση είναι να έχεις αποδοχές άνω των 100.000 ευρώ να προτείνεις αύξηση στον…εαυτό σου 27% και για τους εργαζόμενους να προτείνεις 0% για 15-20 χρόνια! Πρόκληση είναι να ασκείς διώξεις και πειθαρχικά στο προσωπικό, να υποβάλεις μηνύσεις και αγωγές (φυσικά και όχι από την τσέπη σου!) και την ίδια στιγμή να έχεις καταδικαστεί από την Ελληνική Δικαιοσύνη! Έλεος, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΑΘ