Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Αναστολή κινητοποιήσεων



Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ σας κάνουν γνωστό ότι με απόφαση που ελήφθη κατά τη Γενική τους Συνέλευση χτες, Τετάρτη 21-1-09, αναστέλλουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις που είχαν ξεκινήσει από τις 8-12-08.

  • Η δέσμευση της Διοίκησης της ΕΥΑΘ για 35 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σίγουρα δε λύνει το τεράστιο πρόβλημα ελλείψεως προσωπικού που αντιμετωπίζει η εταιρεία, πιστεύουμε όμως ότι θα είναι μια αρωγή στην καθημερινή μας ενασχόληση, που είναι η εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η Διοίκηση της ΕΥΑΘ, πέρα από τους αριθμούς, τους δείκτες απόδοσης και τα κέρδη , πρέπει να θεωρεί ως ύψιστο καθήκον της, την συνεχή παροχή των καλυτέρων υπηρεσιών στους πολίτες της Θεσσαλονίκης σε ένα ζήτημα πολύτιμο όσο και αναντικατάστατο, το νερό. Την εξαετία 2003 -2008 αποχώρησαν περίπου 250 συνάδελφοι, την επόμενη τριετία αναμένεται να αποχωρήσουν περίπου 100, δηλαδή 350 εργαζόμενοι λιγότεροι σε μια πόλη και μια εταιρεία που επεκτείνεται συνεχώς.
  • Η αποδοχή από την Διοίκηση της πρότασης του ΟΜΕΔ, με αυξήσεις 4,5% για το 2008 και 3,5% για το 2009 , μια πρόταση που σε κανένα σημείο της δεν έλαβε υπόψη της , τις εξωπραγματικές προτάσεις της ΕΥΑΘ (0% για 10-15 χρόνια, διαχωρισμό παλαιών-νέων, κλπ)σίγουρα δείχνει την επιτυχία των κινητοποιήσεων μας, μια πρόταση όμως κατώτερη από την ΕΣΣΕ της ΓΣΕΕ, μια πρόταση που την αποδεχτήκαμε, παρόλο που η Διοίκηση συνεχώς μας εμφανίζει ως ευνοούμενους και βολεμένους, εμείς όμως τονίζαμε από την 1η ημέρα των κινητοποιήσεων μας ότι το ζητούμενο είναι οι προσλήψεις.

Τα παραπάνω οδήγησαν στην αναστολή των κινητοποιήσεων μας. Κινητοποιήσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε μια τόσο δύσκολή εποχή για το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ επί δέκα ημέρες ΜΟΝΟΙ τους πάλεψαν για τα δικαιώματα τους, νύχτα μέρα στα γραφεία της ΕΥΑΘ οργάνωναν και περιφρουρούσαν τον αγώνα τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας, που μας συμπαραστάθηκαν, στους απλούς καθημερινούς πολίτες που μας έλεγαν να συνεχίσουμε.