Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Δελτίο Τύπου - Συνάντηση με Διοίκηση ΕΥΑΘ

Χθες Τετάρτη 14-1-09, με πρωτοβουλία του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης κ.Γιαννόπουλου, πραγματοποιήσαμε συνάντηση στο ΕΚΘ, με την Διοίκηση της ΕΥΑΘ προκειμένου να βρεθεί κάποια λύση στα αιτήματα μας για προσλήψεις προσωπικού, και την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2008.
Οι εργαζόμενοι απομακρυνθήκαμε εντελώς από τις αρχικές μας απαιτήσεις ως προς τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, διότι κύριο αίτημα μας είναι οι προσλήψεις.
Έτσι λοιπόν για πρώτη φορά στην ιστορία του Σωματείου ζητάμε τις αυξήσεις που δίνει η Εθνική ΣΣΕ, για τα έτη 2008-2009, δηλαδή ότι υπέγραψε η ΓΣΕΕ, τίποτα περισσότερο!
Επιμείναμε στις προσλήψεις, να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ οι 18 θέσεις που έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ το 2006, και οι 50 θέσεις που αποφάσισε η ΕΥΑΘ το 2007, να αναπληρωθούν οι θέσεις των συναδέλφων που συνταξιοδοτήθηκαν από το 2006 ως το 2008, και να καλύπτονται οι θέσεις των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται ανά έτος, εντός του πρώτου εξαμήνου του επόμενου έτους.
Η Διοίκηση της ΕΥΑΘ κατά τη συζήτηση παραδέχθηκε την αδυναμία της να συμφωνήσει έστω και στην ΕΣΣΕ δηλώνοντας ότι θα πρέπει να δώσει τις προτάσεις στον ΥΜΑΘ και να αποφασίσει ο ίδιος!
Ρωτάμε λοιπόν, μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων τώρα θυμήθηκε η Διοίκηση ότι είναι αναρμόδια για τις αυξήσεις του προσωπικού της;
Αφού ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ δηλώνει συνεχώς ότι είμαστε ΑΕ εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, πως ζητάει από τον ΥΜΑΘ να υπογράψει την ΣΣΕ μας; Το γνωρίζουν αυτό οι μέτοχοι; Για την δική του αύξηση δήλωνε ότι ο ΥΜΑΘ είναι αναρμόδιος, και ότι ανήκει στο Οικονομίας, επιτέλους ας αποφασίσει ποιο Υπουργείο θα επικαλείται κάθε φορά! Μήπως εκθέτει όλη την Κυβέρνηση που τον διόρισε;
Ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ «πέταξε» το μπαλάκι στον ΥΜΑΘ, ο Υπουργός το γνωρίζει αυτό; Συμφωνεί; Μήπως ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ τον εκθέτει;
Κατά την χθεσινή μας συνάντηση ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ προσκάλεσε εμάς και τον Πρόεδρο του ΕΚΘ, στο ραντεβού που είχε αμέσως μετά από μας, με τον ΥΜΑΘ, και όταν αποφασίσαμε να πάμε μαζί του σηκώθηκε και έφυγε αφήνοντας εμβρόντητους τους πάντες! Τι φοβήθηκε ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ; Μπλοφάριζε όταν μας προσκαλούσε; Γνωρίζει ο ΥΜΑΘ ότι χρησιμοποιείται το όνομα του εν αγνοία του, ή τον έχει εξουσιοδοτήσει γιαυτό;
Μετά τα παραπάνω, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην Διοίκηση της ΕΥΑΘ, τέτοιες συμπεριφορές δεν δικαιολογούνται, αν νομίζούν ότι εμείς παίζουμε είναι γελασμένοι!
Εμείς ζητήσαμε συνάντηση με τον ΥΜΑΘ μια και πλέον θεωρούμε ότι είναι ο μόνος αξιόπιστος συνομιλητής και ο πλέον αρμόδιος για την επίλυση των προβλημάτων μας.