Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Μπράβοι στην ΕΥΑΘ;

Το Σωματείο μας στα πλαίσια πάντα της νομιμότητας και της συνδικαλιστικής μας ελευθερίας , οργανώνεται και συντονίζει τους εργαζόμενους για την διαφύλαξη του Δημόσιου χαρακτήρα του νερού, καθώς και τη διαφύλαξη των εργασιακών σχέσεων.
Σεβόμαστε τους συμπολίτες μας, και δεν έχουμε καμία διάθεση να τους ταλαιπωρήσουμε. Σεβόμαστε την εταιρεία από την οποία ζούμε και στην οποία εργαζόμαστε, και αγωνιζόμαστε για τον κοινωφελή χαρακτήρα της.
Δε μπορούμε όμως να μην αντιδράσουμε όταν η Διοίκηση της ΕΥΑΘ με πρακτικές τρομοκρατικές του παρελθόντος, προσπαθεί να προκαλέσει τη δημιουργία προβοκάτσιας εις βάρος του αγώνα μας.
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27-3-09,στο κτήριο της ΕΥΑΘ στην Εγνατία 127, άτομα με πολιτικά οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι είναι υπάλληλοι εταιρείας security, ζητούσαν στοιχεία από συναδέλφους εργαζόμενους κατά την είσοδο τους στην εργασία τους.
Με ποια ιδιότητα ζητάνε στοιχεία πολιτών; Που αποσκοπεί αυτή η ενέργεια; Το γνωρίζει ο αρμόδιος Υπουργός; Επιτρέπει την εφαρμογή των μεθόδων αυτών από υφισταμένους του;
Ποιος εγγυάται την ασφάλεια των συναδέλφων από τους κάθε λογής μπράβους; Τι έχει να πει για το γεγονός η Διοίκηση της ΕΥΑΘ;
Εμείς επικοινωνήσαμε ήδη με την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και ενημερώσαμε για το γεγονός.
Αντιγράφουμε από την δήλωση του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης για την αποκρατικοποίηση:
«. Εν αναμονή του ορισμού Συμβούλου του Δημοσίου για τη συγκεκριμένη διερευνητική διαδικασία, κάθε σπασμωδική αντίδραση επί υποθετικών και αβάσιμων σεναρίων, δεν υπηρετεί κανένα από τα προαναφερθέντα κριτήρια.»
Αν δεν είναι σπασμωδική κίνηση η συμπεριφορά της Διοίκησης να φέρει μπράβους, τότε τι είναι;
Μήπως κάποιος έχει την εντύπωση ότι αντικαθιστά το κράτος;
Ποιος μας φυλάει από τους φύλακες;