Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Ομερτά και Αδιαφάνεια ΙΙ


Δυστυχώς οι δυσοίωνες προβλέψεις μας ότι η προσπάθεια του ξεπουλήματος της ΕΥΑΘ γίνεται σιωπηλά και υπό άκρα μυστικότητα επιβεβαιώθηκαν. Ενώ πριν μια εβδομάδα ο αρμόδιος γραμματέας αποκρατικοποιήσεων κ.Κόλλιας, μας διαβεβαίωνε ότι δε γνωρίζει το παραμικρό για την διαδικασία, σήμερα, πληροφορούμαστε από τον τύπο ότι επελέγη ως σύμβουλος για την αποκρατικοποίηση η Εθνική τράπεζα και η HSBC! Επιτέλους κ. Κόλλια παραιτηθείτε, αν πραγματικά όλα αυτά συμβαίνουν πίσω από την πλάτη σας, τότε μάλλον ο ρόλος σας είναι διακοσμητικός, εκτός αν γνωρίζατε και μας είπατε ψέματα...Διότι αν γνωρίζατε, τότε ντροπή σας κ.Κόλλια, δε σεβαστήκατε την αγωνία 450 συναδέλφων οι οποίοι το μόνο που ζητάνε είναι ενημέρωση.
Επίσης επαληθευτήκαμε και ως προς την διαδικασία και την αδιαφάνεια, όπως καταγγέλλει και ο ΣΜΕΧΑ (Σύλλογος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών) σε ανακοίνωσή του με αφορμή την ανάθεση ρόλου συμβούλου για την ΕΥΑΘ σε ΕΤΕ και HSBC.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: "Συνεχίζεται η μεροληπτική και αδιαφανής διαδικασία ανάθεσης συμβουλευτικών υπηρεσιών χωρίς διαγωνισμό και κριτήρια, η οποία αποβαίνει σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα:
1. Ανετέθησαν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την ΕΥΑΘ στις Τράπεζες Εθνική και HSBC χωρίς εκ των προτέρων διαγωνισμό, χωρίς να προσκληθούν όλοι όσοι ενδεχομένως να προσέφεραν καλύτερους όρους υπέρ του Δημοσίου.

2. Τέτοιες εταιρίες που δεν προσεκλήθησαν είναι οι ιδιωτικές ΑΧΕΠΕΥ που:
α. Έχουν την τεχνογνωσία,
β. κάποιες από αυτές έχουν μεγαλύτερο τζίρο σε Έλληνες και ξένους επενδυτές,
γ. είναι αμιγώς Ελληνικών συμφερόντων ενισχύοντας την εγχώρια Κεφαλαιαγορά και συμβάλλοντας στην ανάδειξη της Ελλάδας σε Διεθνές Χρηματοοικονομικό Κέντρο.

Η βιασύνη για το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης αναγκάζει την Κυβέρνηση να παρακάμψει διαδικασίες "χρονοβόρες", σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αποκρατικοποίηση θα πρέπει να έχει τελειώσει μέχρι το Σεπτέμβριο!
Δηλαδή μέσα στο κατακαλόκαιρο, όταν και οι αντιδράσεις θα είναι λιγότερες, αυτό και μόνο δείχνει την αγωνία τους για την αντίδραση του κόσμου της Θεσσαλονίκης στο ξεπούλημα, πολύ φοβόμαστε ότι κάποια μέρα θα μάθουμε από τις εφημερίδες ότι η ΕΥΑΘ πουλήθηκε ήδη!
Καλούμε τους συμπολίτες μας σε εγρήγορση, η μαζική αντίδραση του λαού της Θεσσαλονίκης μπορεί να τους σταματήσει, ξεπουλάνε το ΝΕΡΟ, ξεπουλάνε τη Ζωή !