Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

Η ΔΕΘ θα είναι μόνον η αρχή...





Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθησαν στο κάλεσμα των φορέων της πόλης μας ενάντια στο ξεπούλημα του νερού.
Χαιρετίζουμε ακόμη τους ενεργούς πολίτες και τις συνελεύσεις γειτονιών. Η παρουσία τους επιβεβαιώνει ότι το νερό πλέον έχει αγγίξει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.
Ακολούθησε συζήτηση με ενδιαφέρουσες προτάσεις συλλογικής δράσης κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση το γεγονός ότι πέρα από τις προτάσεις, υπήρξε μια γενικότερη αποφασιστικότητα για άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών, και για άμεση έναρξη του αγώνα.
Θέλουμε να τονίσουμε ότι για εμάς η ΔΕΘ είναι μόνον η αρχή. Θα ακολουθήσει σειρά κινητοποιήσεων, που σκοπό έχουν αφενός να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας τι θα σημάνει παραχώρηση του νερού σε ιδιώτες, και αφετέρου να λάβει η Κυβέρνηση το μήνυμα ότι δεν μπορεί να κάνει πειράματα εις βάρος των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορεί όταν παγκοσμίως η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του νερού έχει αποτύχει , να έρχεται τώρα και να παραχωρεί ένα φυσικό μονοπώλιο σε ιδιώτες.
Στις ευρωεκλογές η ΝΔ, έχασε δέκα (10) ποσοστιαίες μονάδες στο «κάστρο» της Θεσσαλονίκης, όπου εκλέγεται ο Πρωθυπουργός και ο συνυπεύθυνος για την ιδιωτικοποίηση ΥΜΑΘ, Στ. Καλαφάτης. Αν θεωρήσουμε ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ έβαλαν ένα λιθαράκι για να σταλεί το μήνυμα στην Κυβέρνηση, στις Εθνικές εκλογές να γνωρίζουν όλοι, ότι θα βάλουμε έναν ογκόλιθο! Θα μας βρουν μπροστά τους!
Αυτοί που συνυπογράψανε το ξεπούλημα του ΝΕΡΟΥ, είναι καταδικασμένοι στην πολιτική λήθη.