Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Το αποτέλεσμα των εκλογών θα σταματήσει την ιδιωτικοποίηση




Η χθεσινή πορεία του Σωματείου μας κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού της Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον πολλών συμπολιτών μας. Παρά τις αρνητικές συγκυρίες (αστάθεια καιρού, προεκλογική περίοδος) η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή. Πέραν των εργαζομένων, συνελεύσεις γειτονιών, κόμματα, παρατάξεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, και απλοί πολίτες ήταν για άλλη μια φορά μαζί μας για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ. Οφείλουμε τουλάχιστον την ευγνωμοσύνη μας σε όλους αυτούς που μας συμπαραστέκονται.
Ακολούθησε πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον γ. γραμματέα του υπουργείου μιας και ο κ. Καλαφάτης έλλειπε. Άλλωστε είναι γνωστό σε όλους ότι το μόνο ενδιαφέρον του κ. Καλαφάτη σχετικά με την ΕΥΑΘ ήταν να την πουλήσει.
Αξιοσημείωτη είναι η στάση του γ. γραμματέα του υπουργείου, ο οποίος είπε ότι ως γνωστόν ο πρωθυπουργός θέλει να πουλήσει την ΕΥΑΘ, είμαστε σε προεκλογική περίοδο, οπότε όσοι διαφωνούν με την ιδιωτικοποίηση θα πρέπει να πράξουν αναλόγως στις εκλογές!
Ακόμη και τώρα την ύστατη ώρα, η κομματική γραμμή είναι απαραβίαστη: Το νερό της Θεσσαλονίκης πρέπει να πουληθεί!
Για εμάς δε μένει πλέον άλλος δρόμος από το να ακολουθήσουμε την προτροπή του γραμματέα του ΥΜΑΘ, θα τα πούμε στις κάλπες.