Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ποια τα όρια της Εθνικής αξιοπρέπειας;

     Τελικά ποιος κυβερνάει την Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός ή οι εκδότες- εργολάβοι;
Εδώ και καιρό έχουμε γράψει για τις πιέσεις προς την Κυβέρνηση μέσω ΜΜΕ από συγκεκριμένους ομίλους ότι οι ιδιωτικοποιήσεις είναι η λύση στην κρίση. Μόλις στις 2 Ιούνη ανακοινώθηκε ότι θα διατεθεί το 23% των μετοχών της ΕΥΑΘ στο χρηματιστήριο αλλά το management θα μείνει στο κράτος. Το ίδιο βράδυ στο κανάλι του εθνικού εργολάβου, ο διάσημος παρουσιαστής χτυπιόταν και φώναζε ότι δεν είναι αποκρατικοποιήσεις αυτές, και ότι πρέπει να πουλήσουμε γιατί xρωστάμε.    
      Σήμερα, μόλις (!) επτά ημέρες μετά ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι “είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί το management της ΕΥΑΘ”….   
      Μόλις 7 ημέρες και αλλάξανε την απόφαση τους,  μόλις 7 μήνες από την ημέρα που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ το οποίο προεκλογικά δήλωνε ότι θα σταματήσει το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ… Ήταν Σεπτέμβρης όταν ο σημερινός Πρωθυπουργός δήλωνε στη Θεσσαλονίκη
                                     « Οι υδάτινοι πόροι δεν ιδιωτικοποιούνται».
      Εκείνο το «δεν είμαστε ίδιοι» το ξεχάσατε; Και μην επικαλεστείτε την κρίση, γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται η χώρα όπως και τις πιέσεις του ΔΝΤ, εσείς τι κάνετε όμως; Που βάζετε το όριο των παραχωρήσεων; Η ανάγκη θα μας κάνει να υποκύψουμε ακόμη και σε ανήθικες προτάσεις; Πολλοί μείνανε άνεργοι, πολλοί έχουνε δάνεια, κάποιοι κάνουν τρεις και τέσσερις δουλειές ακόμα για να τα βγάλουν πέρα, αλλά όλοι έχουν αξιοπρέπεια, η δική μας αξιοπρέπεια ως χώρα που πήγε κύριοι της Κυβέρνησης; Πόσο χαμηλά θα πέσουμε επιτέλους; Κάποτε οι κατακτητές ζητούσαν «γη και ύδωρ», εσείς τόσο εύκολα τα παραδίδετε;
      Και αν τα παραδίδετε εσείς, δε σας ανήκουν κύριε Παπακωνσταντίνου, το ΝΕΡΟ, ανήκει σε όλους, δε μπορείτε εσείς να χαρίζετε ένα είδος πρώτης ανάγκης σε ιδιώτες.Φτάσαμε στο σημείο να συγκρινόμαστε με χώρες της λατινικής Αμερικής οι οποίες παραχώρησαν το νερό σε πολυεθνικές αμέσως μετά την έλευση του ΔΝΤ. Έλεος!
     Οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε αγώνα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα: Δημόσιο νερό σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, ας θέσουμε εμείς τα όρια που η Κυβέρνηση δεν μπορεί ορίσει.