Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ στις αυξήσεις των τιμολογίων νερού!

  
   Στην πόλη μας, την πρωτεύουσα της ανεργίας, την πόλη όπου σχεδόν κάθε οικογένεια έχει έναν τουλάχιστον άνεργο, για πολλούς συμπολίτες μας το ένα ευρώ έχει σημασία. Αυξήσεις στη ΔΕΗ, αυξήσεις στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, και πάει λέγοντας, ροκανίζονται τα πενιχρά εισοδήματα όσων συμπολιτών μας έχουν ακόμη εισόδημα. Αλήθεια πως γίνεται σε περίοδο «κρίσης» όπου οι μισθοί μειώνονται, οι τιμές των αγαθών να αυξάνονται;
Στα καθημερινά, τακτικά και «έκτακτα» βάρη που προκύπτουν και προσθέτουν μέτρα στον Γολγοθά των οικογενειών, έρχεται να προστεθεί και η αύξηση της τιμής του απαραίτητου για την ζωή αγαθού, του νερού.
Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας τασσόμαστε κατά της αύξησης των τιμολογίων της ΕΥΑΘ για ακόμη μια φορά. Δεν μπορεί σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την λήψη της 11741/2006 Κοινής Υπουργικής Απόφασης, χρονιά και περίοδο που η κυβέρνηση μιλούσε για μια ανάπτυξη που δεν είδαμε ποτέ, σήμερα που όλα αυτά περί ανάπτυξης και ισχυρής οικονομίας έχουν σκάσει σαν παιδικό φθηνό μπαλόνι στο όνομα μιας επίπλαστης οικονομικής κρίσης, να μιλάμε για εφαρμογή μιας υπουργικής απόφασης που λήφθηκε με τα τότε δεδομένα που παντελώς καμία σχέση δεν έχουν με τα σημερινά.
Κύριοι, δεν τα φάγαμε μαζί. Ίσως τα φάγατε με τους κουμπάρους, τους φίλους και τους κολλητούς σας και εμείς, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δεν ανήκουμε σε αυτούς.  Εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ είμαστε αντιμέτωποι με μια καθημερινότητα που αντί των νέων συνδέσεων υδρομέτρων και οικοδομών στο δίκτυο της ΕΥΑΘ όπως στο παρελθόν, σήμερα δυστυχώς πρέπει καθημερινά να αφαιρούμε υδρόμετρα οικογενειών που δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε το νερό τους. Για ποιο κοινωνικό αγαθό αναφέρεστε λοιπόν;
Αν το νερό είναι κοινωνικό αγαθό για την κυβέρνηση θα πρέπει να το αποδείξει με έργα και όχι με λόγια. Αν το νερό είναι κοινωνικό αγαθό θα πρέπει να μπει σε μια εντελώς διαφορετική βάση, να φύγει από το «παιχνίδι» του χρηματιστηρίου» που μόνο το μεγάλο κεφάλαιο εξυπηρετεί, και να γίνει πραγματικό κοινωνικό αγαθό, χωρίς μετοχές, μερίσματα μετόχων, κέρδη και πολιτικά παιχνίδια.