Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Κάλεσμα για το νερό της πόλης


Τετάρτη 10 Αυγούστου στο εργατικό κέντρο 8.00μμ

Η ΕΥΑΘ ΑΕ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση με ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο καθώς φροντίζει για την παροχή ύδρευσης και υγιεινής σε όλους του κατοίκους της πόλης.
Αυτή τη στιγμή αυτή η κοινωνική επιχείρηση βρίσκεται πρώτη στην λίστα αποκρατικοποιήσεων.
Ο καιρός που η ΕΥΑΘ τελούσε υπό κρατικό έλεγχο έχει παρέλθει. Το κράτος βάζει στο σφυρί κάθε τι δημόσιο και κοινωνικό και μαζί με αυτά και το νερό της πόλης μας. Έχει κανένα νόημα πια να ζητάμε από αυτούς που ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία να την υπερασπιστούνε; Οι αποφάσεις στο όνομα της τρόικα για το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ έχουν ήδη παρθεί και η υπεράσπιση της δεν είναι πια θέμα κυβερνητικής πολιτικής, αλλά δράσης των πολιτών της Θεσσαλονίκης και μόνο.
Όλοι εμείς που μοιραζόμαστε από κοινού το αγαθό του νερού είμαστε και αυτοί που πρέπει να δώσουμε την λύση στο πρόβλημα: Οι κάτοικοι των κοινοτήτων των υδάτινων πηγών, οι εργαζόμενοι στην εταιρία ύδρευσης, οι χρήστες του δικτύου, οι πολίτες Θεσσαλονίκης.
Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την εξαγορά της ΕΥΑΘ ΑΕ από εμάς.
Καλούμε όλες και όλους τους πολίτες Θεσσαλονίκης, όλες τις συλλογικότητες και πρωτοβουλίες που έχουν ήδη κινητοποιηθεί για το ζήτημα του νερού σε κοινή συνέλευση την Τετάρτη 10 Αυγούστου στο εργατικό κέντρο 8.00μμ ώστε να δημιουργήσουμε μια ενιαία πλατφόρμα διεκδίκησης του νερού και της εταιρίας ύδρευσης της πόλης.
Θεωρούμε ότι έχουμε ήδη κοινές αρχές και συμφωνίες στην διεκδίκηση μας αυτή:
Α) Με 136,00** euro εφ'απαξ η κάθε οικογένεια της πόλης μας μπορεί να γίνει μέτοχος της ΕΥΑΘ ΑΕ και μέσω λαϊκής συνέλευσης:
-να καθορίζει το μέλλον του νερού της
-να ορίζει τη τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας
-να αποκτήσει λόγο για τις παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείας και τη ποιότητά τους
Β) Ο φορέας που θα διεκδικήσει την ΕΥΑΘ όποια νομική ή εταιρική μορφή και αν έχει δεν θα είναι κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Γ) Όλες οι αποφάσεις θα παίρνονται αμεσοδημοκρατικά με κύριο όργανο τις λαϊκές συνελεύσεις.

Ο αγώνας για τον έλεγχο της ΕΥΑΘ από Εταιρία Λαϊκής Βάσης θα είναι μακροχρόνιος και δύσκολος, πιστεύουμε όμως ότι τον κύριο και πρωταρχικό λόγο για το νερό, τον έχουμε εμείς οι πολίτες και όχι οι πολυεθνικές εταιρίες. Όλοι εμείς οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα κοινωνικά αγαθά της πόλης μας και την Δημοκρατία.
«Δημοκρατία στο νερό» 

** Τα γεγονότα τρέχουν, με τιμή μετοχής της ΕΥΑΘ σήμερα στα 3,70 ευρώ, το ποσό ανά οικογένεια είναι πολύ μικρότερο, αλήθεια συμφέρει τελικά το ξεπούλημα της ΕΥΑΘ κύριοι της κυβέρνησης; Πόσα θα μαζέψετε;