Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ημέρα Νερού





Η 22η Μαρτίου, από το 1993, έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού και παρόλο τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την εξοικονόμηση και την ποιοτική αναβάθμιση των υδάτινων πόρων, η κατάσταση που καταγράφεται είναι δυσοίωνη.
Ο καθένας μας χρειάζεται από 2 έως 4 λίτρα νερό για τις ανάγκες του.
Όμως χρειάζονται 2 έως 5 χιλιάδες λίτρα νερό για την παραγωγή της καθημερινής διατροφής του καθένα μας.
Ο κόσμος διψάει εξαιτίας των αναγκών μας για τροφή.
Σήμερα, υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη ενώ αναμένεται να φθάσουν τα 9 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050.
Για να εξασφαλίζουμε την διατροφή μας θα πρέπει πρώτα να προστατέψουμε το νερό ώστε να υπάρχει σε επαρκείς ποσότητες και σε ικανοποιητική ποιότητα.
Θα χρειαστεί επίσης να παράγουμε περισσότερα προϊόντα διατροφής με λιγότερο νερό, μειώνοντας τη διατροφική σπατάλη και εφαρμόζοντας μια πιο βιώσιμη διατροφή.
Η Κίνηση 136 στο πλαίσιο της μέρας αυτής διοργανώνει την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 ολοήμερη εκδήλωση στην Πλατεία της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη. Με ενημερωτική καμπάνια για το θέμα της Εξαγοράς της ΕΥΑΘ από τους πολίτες, κάλεσμα προς τους πολίτες για συμμετοχή στο εγχείρημα αυτό, προβολές από τις δράσεις την Κ136, αναφορές από την κατάσταση που επικρατεί σε όλον τον κόσμο με τα θέματα του νερού.
Θα υπάρχει 
δυνατότητα προεγγραφών στους συνεταιρισμούς που ιδρύονται σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα για την ολοκλήρωση του μοντέλου διεκδίκησης της ΕΥΑΘ, καθώς και δυνατότητα εγγραφής στους συνεταιρισμούς που έχουν ιδρυθεί ήδη.
Μια 
μικρή καλλιτεχνική εκδήλωση τις απογευματινές ώρες θα κλείσει την ημέρα.