Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Χρόνια Πολλά



1η Ιανουαρίου 2013,  οι περισσότεροι απολαμβάνουν την πρώτη μέρα του χρόνου, ή προσπαθούν να συνέρθουν από την βραδινή κραιπάλη της παραμονής.
Ώρα 20:00,ανάχωμα Πυλαίας, κεντρικός αγωγός που τροφοδοτεί την μισή Καλαμαριά και το Βότση σπάει με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει η περιοχή. 
Ο Τάκης φτάνει πρώτος, είναι τεχνίτης επιφυλακής, σήμερα δε γιορτάζει, δουλεύει. Κάνει μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς, έρχεται και ο Γιώργος-επίσης δε γιορτάζει σήμερα, δουλεύει- μαζί με τον Τάκη κλείνουν δικλείδες για να σταματήσει η πλημμύρα και να μπορέσει να εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημίας. Ο αγωγός είναι σπασμένος, θα χρειαστεί άμεση αντικατάσταση, για να μπορέσει να υδροδοτηθεί άμεσα η Καλαμαριά. Δύο άτομα δε φτάνουν, ειδοποιούν τον Γιώργο ο οποίος έχει άδεια, και τον Γιάννη επίσης σε άδεια-και οι δύο γιορτάζουν σήμερα, δε δουλεύουν. Η ώρα περνάει, για να ολοκληρωθεί η επισκευή θα χρειαστούν υλικά που δεν έχουν, στις 03:00 το πρωί, θα ξυπνήσουν τον Δημήτρη, αδειούχος και αυτός, και θα πάει στο Καλοχώρι για να τους φέρει υλικά επισκευής. Η θερμοκρασία είναι χαμηλή η ώρα περνάει και πρέπει να τελειώσουν γιατί αύριο, η πόλη δουλεύει κανονικά.
Ώρα 08:00, η βλάβη έχει αποκατασταθεί, ο αγωγός είναι στη θέση του και χιλιάδες Καλαμαριώτες αρχίζουν την μέρα τους κάνοντας  χρήση της βρύσης τους. Τόσο αθόρυβα, τόσο απλά, μέσα στις γιορτές, την πρώτη μέρα του χρόνου, πέντε συνάδελφοι - οι τρεις σε άδεια- έκαναν το καθήκον τους χωρίς κανένα παράπονο, σας ευχαριστούμε, Χρόνια Πολλά!