Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

ΣτΕ: το νερό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί!

Δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας, γράφει ότι το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης που υπέβαλλε το Σωματείο μας τον περασμένο Ιούνη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.
  Η είδηση  αποτελεί από μόνη της μια ένδειξη του πόσο σοβαρό  είναι το  ζήτημα του νερού. Και  με το σκεπτικό της απόφασης ότι «… το νερό είναι δημόσιο αγαθό και για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί», οι δικαστές του ΣτΕ, πήγαν ένα βήμα παραπέρα από την προσφυγή μας, δε σταθήκανε στις τεχνικές λεπτομέρειες, πήραν το ζήτημα του νερού στις πλάτες τους και αποφάσισαν για την ουσία, ότι το νερό  δεν πωλείται.
 Δυστυχώς έπρεπε το Σωματείο μας να προσφύγει στο ΣτΕ για να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να καταλάβει το αυτονόητο. Οι ενημερώσεις μας σε υπουργούς και στο ΤΑΙΠΕΔ, οι κινητοποιήσεις και οι αντιδράσεις των συμπολιτών μας, τα παραδείγματα του εξωτερικού, οι δημόσιες εκδηλώσεις που οργανώσαμε με το SOSτε το ΝΕΡΟ, η δήλωση Barnier και η απόφαση της Κομισιόν, η απάντηση του Ο.Ρεν  σε ερώτηση του Ν.Χουντή, δε στάθηκαν αρκετά ώστε να κάνουν την κυβέρνηση να καταλάβει, προφανώς δεν ήθελε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.
          Η απόφαση του ΣτΕ εκτός από  ξεκάθαρη, να γίνει σεβαστή από την κυβέρνηση, και προσπάθειες ακύρωσης ή τεχνικές λεπτομέρειες ότι δεν πουλάμε νερό αλλά την διαχείριση του, ως δεύτερες σκέψεις σχετικά με το θέμα, να μείνουν εκεί, ως σκέψεις.

          Κύριοι της Κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ, σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και κρυστάλλινο σαν το νερό που πίνετε (και εσείς!), το νερό δεν πωλείται, να  βγει η ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ τώρα!