Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΕΥΑΘ πρέσβειρα των Blue Communities!

Η ΕΥΑΘ έγινε πρόσφατα πρέσβειρα των Μπλε Κοινοτήτων στην Ελλάδα. Ένας τίτλος όχι μόνο τιμητικός αλλά κυρίως ουσιαστικός. Η ΕΥΑΘ των 220 εργαζομένων, είναι η πρώτη εταιρεία ύδρευσης στον κόσμο που παίρνει αυτή την διάκριση. 220 εργαζόμενοι που νυχθημερόν φροντίζουν τόσο για την ποιότητα όσο και για την ποσότητα του νερού των Θεσσαλονικέων. Την ίδια στιγμή που εταιρείες ανάλογης υποδομής και πληθυσμιακής δυναμικότητας απασχολούν 1500 και πλέον εργαζόμενους, η ΕΥΑΘ γίνεται πρότυπο.
Με αναγνωρισμένο το Νερό ως Ανθρώπινο Δικαίωμα στην πράξη-χάρη στο πρωτοποριακό της κοινωνικό πρόγραμμα για το οποίο οι εργαζόμενοι βάλαμε τα δυνατά μας- την μη χρήση εμφιαλωμένου   νερού στις εγκαταστάσεις της, και την Δημόσια διαχείριση, πληροί τις βασικές προϋποθέσεις που έχει ορίσει η The Council of Canadians, μια από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες περιβαλλοντολογικές οργανώσεις του Καναδά.
Οι εργαζόμενοι, συναισθανόμενοι την ευθύνη  μας απέναντι στους συμπολίτες μας, θα προσπαθήσουμε να τηρηθούν  οι παραπάνω προϋποθέσεις , πόσο μάλλον όταν οι σειρήνες της ιδιωτικοποίησης  ηχούν και πάλι. Στην κατεύθυνση αυτή, θα επικεντρώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει η Θεσσαλονίκη η τρίτη Μπλε Κοινότητα στην Ευρώπη μετά την Βέρνη και το Παρίσι. Μετά το Δημοψήφισμα του Νερού, η πόλη μας αποτελεί πλέον ορόσημο στον αγώνα για Δημόσιο και Κοινωνικό Νερό.

Δελτίο Τύπου ΕΥΑΘ:
http://www.eyath.gr/swift.jsp;jsessionid=2811B23A955C90863C44C374AC34AD5A?extLang=&CMRCode=1B0V5S609