Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Χρήσιμοι και Ηλίθιοι

Η δημοσιοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης για τα έργα –
φαντάσματα  (ύψους σχεδόν 2.000.000 ευρώ) στο Δίκτυο Ύδρευσης της ΕΥΑΘ των ετών 2005 – 2006, για τα οποία το Σωματείο μας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Διοικητικό   Συμβούλιο   της   Εταιρείας   αλλά   και   άλλοι   υπηρεσιακοί παράγοντες της εταιρείας ασκούσαμε δριμύτατη κριτική στην τότε διοίκηση   της   Εταιρείας   για   τους   χειρισμούς   της   στο   ζήτημα διαχείρισης   των   έργων,   σηματοδοτεί   τη   δικαίωση   όλων   όσων εκείνους τους χαλεπούς για την εταιρεία καιρούς,  διαμαρτυρόμασταν για τη διαχείριση της εταιρείας.
Εκφράζουμε την ικανοποίηση του συνόλου των μελών μας για την   έμμεση   έστω   και   πρωτόλεια   αναγνώριση   του   δικαίου   των διαμαρτυριών  μας, και ζητούμε από τη   Διοίκηση   της   Εταιρείας   να πράξει   τα   νόμιμα   για   τη   διασφάλιση   της   ανάδειξης   της   αλήθειας ενώπιον   της   Ποινικής   Δικαιοσύνης   αλλά   και   να   αναζητήσει   την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστη από τις αναφερόμενες στα δημοσιεύματα παράνομες πράξεις και παραλείψεις.
Η   απόδοση   της   δικαιοσύνης   θα   επιβεβαιώσει   την   πάγια   και σταθερή   θέση   του   Σωματείου   μας   αλλά   και   του   συνόλου   των εργαζόμενων   στην   ΕΥΑΘ,   σχετικά   με   την   αναγκαιότητα   εκτέλεσης όλων των εργασιών της ΕΥΑΘ με ίδιο προσωπικό και του αποκλεισμού των εργολαβιών σε όλα τα δίκτυα και όλες τις υπηρεσίες της ΕΥΑΘ.
Δεν ξεχνούμε την ταλαιπωρία των μελών μας λόγω της έντιμης στάσης τους. Ταλαιπωρία που περιλάμβανε διώξεις, μετακινήσεις, στερήσεις μισθών, παραπομπές στον εισαγγελέα μέσω του εσωτερικού ελέγχου, συλλήψεις, μέχρι και απολύσεις. Παράλληλα δεν ξεχνούμε την δημιουργία διασπαστικού σωματείου από την τότε διοίκηση με σκοπό να ακυρώσει τις καταγγελίες μας, και να μας διχάσει. Δεν ξεχνούμε τις άνω των 180 μηνύσεων-αγωγών εις βάρος των εργαζομένων  προκειμένου να μας τρομοκρατήσουν.
Ενωμένοι, αλληλέγγυοι, αποφασισμένοι, αντέξαμε και η Ιστορία μας δικαιώνει.
 Στο εδώλιο των κατηγορουμένων, εκτός του εργολάβου, θα καθήσουν δύο πρώην εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ, συνταξιούχοι σήμερα, που δέχθηκαν να παίξουν το ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου στην τότε διοίκηση