Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα σε προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ


Σ.Ε.Ε.Υ.Α.Θ.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ–ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΓΝΑΤΙΑ 127 – 54535 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΤΗΛ.2310 245.813 – FAX 2310 212.320–ΚΙΝΗΤΟ 6936 516112






Θεσσαλονίκη 10 Ιουνίου 2014
Αρ.Πρωτοκόλλου 44


ΚΑΛΕΣΜΑ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμπολίτισσες και συμπολίτες, 
Ενώ η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη μεταβίβαση των μετοχών της Ε.Υ.Δ.Α.Π έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της πρωτεύουσας, βάζοντας ξεκάθαρα φρένο στο ξεπούλημα του νερού της πρωτεύουσας, στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν εξέτασε την ουσία της αίτησης, στεκόμενο στη θέση ότι το αιτούν σωματείο των εργαζομένων της ΕΥΑΘ δεν είχε το έννομο συμφέρον να κινηθεί δικαστικά ενάντια στην ιδιωτικοποίησή της.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, με δεδομένο το πεντακάθαρο σκεπτικό της απόφασης για την ΕΥΔΑΠ, που θεωρεί ότι η ιδιωτική διαχείριση έρχεται σε αντίθεση με τον κοινωφελή χαρακτήρα που οφείλει να έχει μια ανώνυμη εταιρία ύδρευσης, σας καλούμε και πάλι να πάρουμε ως πολίτες το ζήτημα του νερού της πόλης μας στα χέρια μας. Ας ζητήσουμε από την κυβέρνηση να λάβει υπόψη της αυτό που έγινε προφανές: μια ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ θα αποτελεί μια πράξη ενάντια και στο πνεύμα και στο γράμμα του Συντάγματος. Θα αποτελεί, επίσης, μία πολιτική απόφαση που θα αγνοεί κατάφωρα τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, όπως αποτυπώθηκε από τους 213.502 συμπολίτες και συμπολίτισσές μας που στις 18 Μαΐου στο άτυπο δημοψήφισμα ψήφισαν ΟΧΙ στην πώληση των μετοχών της "Ε.Υ.Α.Θ  Α.Ε.". 
Σας καλούμε, λοιπόν, να συμμετέχετε με την υπογραφή σας σε αίτηση που θα απευθύνετε ως κάτοικοι και χρήστες του νερού της Θεσσαλονίκης προς τη διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων, με την οποία θα την καλείτε να συμμορφωθεί με το σκεπτικό της απόφασης για την Ε.Υ.Δ.Α.Π και το αποτέλεσμα του άτυπου δημοψηφίσματος, ανακαλώντας την απόφασή της για μεταβίβαση 12.348.000 μετοχών της ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ.
 Το κείμενο της αίτησης θα είναι διαθέσιμο προς συνυπογραφή αύριο, Τετάρτη, 11/6, από τις 15.00 ως τις 20.00 στο κτίριο της ΕΤ3 και μεθαύριο, Πέμπτη, από τις 10 ως τις 18.00 στο κτίριο του 1ου δημοτικού διαμερίσματος, Προξένου Κορομηλά 36, συμβολή με Λασσάνη.
Όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε στην αίτηση αυτή, παρακαλείστε να έχετε μαζί σας φωτοτυπία της ταυτότητάς σας και ενός λογαριασμού (κατά προτίμηση Ε.Υ.Α.Θ.) στο όνομά σας, προκειμένου να αποδείξουμε το έννομο συμφέρον όσων υπογράφουν, για την υποβολή της αίτησης.
Ο αγώνας για το Νερό είναι αγώνας για την Ζωή.









                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ.ΑΡΧΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ                                                               Π.ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ